Helyes szöveg

Miben segít a korrektor?

A korrektor tökéletesíti szövegeid!

Mikor létrehozol egy értékes szellemi munkát, azt rengeteg idő és energia ráfordításával teszed, mert a legjobbat szeretnéd adni?

Akkor egyformán gondolkodunk!

Még a legjobb helyesírókkal is megesik, hogy a helyesírási hibáik elkerülik figyelmüket. Hogy miért?
Létezik egy pszichológiai jelenség, melyet szövegvakságnak neveznek. Tipikus tünete pedig az, hogy saját szövegünket visszaolvasva azt látjuk, amit le szerettünk volna írni ahelyett, ami valóban ott van. Ezért hasznos egy külső szem.

A magam részéről a fenti szándék mentén a következőképpen tudok Neked segíteni:

Figyelmesség

Veled együttműködve, a Te gondolataidat, mondanivalódat 100%-ban megtartva kezelem szövegeid. Ez azt jelenti, hogy amennyiben nyelvhelyességi, fogalmazásbeli pontatlanságot észlelek, azt mindenképp Veled egyeztetve helyesbítem, önállóan semmit sem fogalmazok át.

Precizitás

A nyelvtani hibákat legjobb tudásom szerint szűröm ki és javítom. Ezen felül formailag (tipográfia, tördelés) is áttekintem a szöveganyagot, hogy az vizuálisan is a tisztaság, pontosság élményét nyújtsa.

Lelkiismeretesség

Mindent egybevetve lelkiismeretes korrektori tevékenységem által szöveged tiszta, pontos formát ölt, hogy annak olvasóiban pozitív benyomást, bizalmat keltsen a szöveg írójáról, azaz Rólad, illetve az általad képviselt szervezetről.Ha további részletek iránt is érdeklődsz a korrektúrázással kapcsolatban, figyelmedbe ajánlom a Korrektúrázás a gyakorlatban című blogbejegyzést. (Csak kattints erre a szövegre!)